Nyhedsbrev Tumaini Topsil

Tumaini Topsil er et Topsil-sponsoreret børnehjem i Tanzania. Sofie er ansat her i Topsil og er samtidig en del af bestyrelsen for Mtoto Tanzania, gruppen bag en håndfuld børnehjem – heriblandt Tumaini Topsil.

Sofie har for nyligt tilbragt tid i Tanzania, da hun besøgte børnehjemmet Tumaini Topsil. Du kan læse mere om besøget herunder:

Rejsebrev fra Sofie

Line (formand for Mtoto Tanzania) og jeg er rejst til Tanzania for at besøge foreningens projekter, herunder Tumaini Topsil.

Da vi besøgte Tumaini Topsil, blev vi mødt af glade og smilende børn. Det var første gang, at jeg så børnehjemmet.

Det er et stort, rummeligt og kærligt hjem. Der er en stor stue, spisestue, køkken, to børneværelser, værelse til barnepigen samt et badeværelse.

Børnehjemmet rummer også en frodig have. I haven er der bl.a. bananpalmer og et mandarintræ. Merysiana, barnepigen, har også sået bede og plantet papaya træer.
Line og jeg hjalp Merysiana med at indrette hjemmet, så det blev mere praktisk og hyggeligt. Line tog wallstickers med hjemmefra, som vi hang op på væggene i samarbejde med børnene. Der kom bl.a. et verdenskort og et solsystem op på deres vægge i spisestuen, stuen og værelserne.

Før vi tog afsted fra Danmark, havde flere sponsorere doneret gaver og tøj, som vi tog med til børnehjemmet. En medarbejder fra Topsil havde bl.a. doneret tegnepapir og oliekridt. De blev glade for gaverne, men det var også tydeligt at se, at de ikke var sikre på, hvad tegneredskaberne skulle bruges til. Jeg blev derfor nødt til at demonstrere, hvordan man tegnede. Efterfølgende har børnene fået stor glæde af gaven.

Siden Line sidst besøgte projekterne, har alle fire børnehjem fået hønsegårde. Udover at hønsene er praktiske at have, skaber det også stor glæde blandt børnene. Alle børnene har med stolthed ville vise hønsene frem for os.

En af de sidste dage i Tanzania besøgte jeg Sara, som har 7 børn. Der er sket meget med familien siden Line og jeg besøgte dem første gang i januar 2023. Sara er nu flyttet til et værelse, hvor hun har senge, et spisebord og stole.

3 af Saras børn bor lige nu på Tumaini Topsil: Justin, Rachel og Emanuel. Sara bor derfor nu med sine to børn, Regina og Danny. Regina går i class 6, og har brug for ekstra undervisning. Dette skyldes, at hun i en lang periode har været nødt til at hjælpe med praktiske pligter i hjemmet grundet manglende overskud fra Sara. Det blev desuden vurderet, at Danny skal flytte ind på Tumaini Topsil lørdag d. 13.04.24 med sine 3 søskende. Her vil han kunne få den samme trygge hverdag med omsorgsfulde rammer.

Nu har alle børnene påskeferie. Børnehjemmene samles på påskedag hos Mtoto Orphanage, hvor de skal fejre påsken. Når børnehjemmene samles og skal fejre noget, spiser de ofte pilau, drikker sodavand og danser til musik. Pilau er en risret med kød, hvilket er en ekstraordinær spise. Hvis man f.eks. som gæst bliver tilbudt kød, skal man anse det som en anerkendelse fra værten.